Piraţii somalezi eliberează o navă grecească cu 19 români în echipaj

Piraţii somalezi au eliberat vineri un cargobot elen care transporta produse chimice şi la bordul căruia se află 19 români, membri ai echipajului, a anunţat o sursă maritimă kenyană.

19 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi eliberează o navă grecească cu 19 români în echipaj

Ambarcaţiunile piraţilor somalezi încercuiesc un vas danez în Golful Aden (Imagine: Mediafax Foto)

"Piraţii au eliberat nava", a declarat Andrew Mwangura, responsabil de filiala kenyană de asistenţă pentru marinari.

Nava MV Genius sub pavilion liberian fusese capturată în Golful Aden la 25 septembrie, în timp ce se îndrepta spre Orientul Mijlociu, din Europa.

Mwangura nu a putut preciza dacă nava a fost eliberată după plata unei răscumpărări, aşa cum procedează de obicei piraţii somalezi.

MV Genius fusese capturată în aceeaşi zi cu nava ucraineană MV Faina, care avea la bord o încărcătură de arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici