Pisică infectată cu virusul A/H1N1, în Franţa

O pisică a fost infectată, în Franţa, cu virusul A/H1N1, a anunţat marţi şeful Direcţiei Generale pentru Sănătate, Didier Houssin, într-o conferinţă de presă.

23 afișări
Imaginea articolului Pisică infectată cu virusul A/H1N1, în Franţa

Pisică infectată cu virusul A/H1N1, în Franţa (Imagine: Robert Ionescu/mediafax Foto)

Veterinarul care a îngrijit animalul, într-o familie bolnavă de gripă, a constatat că aceasta suferea de o bronhopneumopatie. Contaminarea cu virusul A/H1N1 a fost confirmată de analize, a precizat profesorul Houssin.

Acest caz a fost înregistrat în departamentul Bouches-du-Rhone (sud), a precizat Direcţia Generală pentru Sănătate.

"În străinătate s-au înregistrat, anterior, alte cazuri de acest tip, atât în cadrul unor ferme de porci, dar şi în cazul unor câini, recent, în China, şi al unei pisici în Statele Unite", a declarat acesta.

"Cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este ca persoanele care au animale domestice să se vaccineze", a subliniat directorul.

Franţa a depăşit, săptămâna trecută, pragul de 100 de decese în rândul persoanelor purtătoare ale virusului A/H1N1.

Institutul Naţional de Supraveghere Sanitară a anunţat luni înregistrarea a 11 decese, de vineri, ridicând la 118 bilanţul deceselor înregistrate de la începutul epidemiei în Franţa şi în teritoriile franceze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici