Pistoalele lui Bonnie şi Clyde, scoase la licitaţie în septembrie

Pistoalele pe care celebrii bandiţi Bonnie Parker şi Clyde Barrow le aveau asupra lor când au fost împuşcaţi de poliţie, pe 23 mai 1934, vor fi scoase la licitaţie pe 30 septembrie în New Hampshire, experţii estimând că fiecare se va vinde cu peste 100.000 de dolari.

532 afișări
Imaginea articolului Pistoalele lui Bonnie şi Clyde, scoase la licitaţie în septembrie

Pistoalele lui Bonnie şi Clyde, scoase la licitaţie în septembrie (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Ea avea un Colt de calibru 38, în timp ce el a preferat aceeaşi marcă, dar de calibru 45. Dar niciuna din arme nu i-a ajutat pe cei doi celebri gangsteri şi iubiţi Bonnie Parker and Clyde Barrow în ambuscada cu poliţia din 23 mai 1934, când şi-au găsit sfârşitul, notează huffingtonpost.com.

După moartea lor, autorităţile au recuperat aceste arme: Bonnie avea pistolul legat de o coapsă, cu bandă adezivă, iar Clyde îl avea la brâu.

După aproape 80 de ani, aceste pistoale şi alte obiecte legate de viaţa unor gangsteri celebri vor fi scoase la licitaţie pe 30 septembrie, de casa RR Auction din Amherst, New Hampshire.

Un reprezentant al casei de licitaţii a estimat că fiecare dintre cele două pistoale s-ar putea vinde cu o sumă cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de dolari.

Pe lângă aceste arme, în oferta licitaţiei mai figurează şi alte obiecte care le-au aparţinut lui Bonnie şi Clyde: ceasul lui de buzunar din aur, pe care îl purta când a murit, şi caseta în care ea îşi ţinea cosmeticele - rujul, pudra de faţă Coty cu un burete pentru aplicat - şi care se afla în automobilul în care cei doi au fost surprinşi de gloanţe pe un drum din Louisiana.

Potrivit dosarelor FBI, Bonnie şi Clyde, celebri pentru jafurile comise călătorind prin sudul şi partea central-vestică a Statelor Unite ale Americii, cu banda lor, s-ar fi întâlnit în Texas în 1930 şi se crede că au înfăptuit şi 13 crime. Printre victimele lor au fost şi ofiţeri de poliţie.

Texanul Frank Hamer a condus detaşamentul care i-a prins pe cei doi gangsteri în mai 1934 şi, potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii, el ar fi primit pistoalele lor, ca parte din recompensa pentru reuşită.

Casa de licitaţii a obţinut armele de la administratorii averii lui Robert E. Davis, un colecţionar din Texas care le-a cumpărat de la Hamer şi care deţinea şi alte obiecte din proprietatea surorii lui Clyde, Marie Barrow.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici