Planul inedit al preşedintelui Joe Biden de a combate rasismul: construcţia de noi drumuri

  • Preşedintele Joe Biden vrea să extindă infrastuctura rutieră printr-un proiect inedit
  • Proiectul constă în dărâmarea barierelor rasiste şi construcţia de noi drumuri
  • Dacă va fi adoptat, noul program va aborda toate problemele cu care se confruntă comunităţile aflate în impas
797 afișări
Imaginea articolului Planul inedit al preşedintelui Joe Biden de a combate rasismul: construcţia de noi drumuri

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Joe Biden a propus un plan inedit pentru a combate rasismul: extinderea infrastructurii rutiere ca modalitate de diminuare a inechităţilor sociale în comunităţile locale.

În istoria Statelor Unite, comunităţile urbane au fost segregate de trasarea autostrăzilor, care au rupt oraşele în două şi au ţinut pe loc dezvoltarea cartierelor vecine.

Activiştii pentru drepturile civile au denumit aceste autostrăzi drept rasiste doarece împart cartierele minoritare şi poluează prin traficul adus.

Casa Albă susţine că această problemă există peste tot în SUA şi este responsabilă pentru distrugerea comunităţilor, la început prin distrugerea afacerilor, apoi prin forţarea oamenilor să iasă din casele lor când au fost construite, iar mai târziu, prin poluarea fonică şi atmosferică creată de trafic.

Problema persistă atâta timp cât nu este rezolvată, iar preşedintele Biden şi-a propus să schimbe acest lucru.

Dacă programul propus de Joe Biden va trece în Senat, va deveni cea mai mare investiţie în infrastructură din Statele Unite ale Americii. Totodată, programul abordează diminuarea discrepanţelor sociale şi a inechităţilor rasiale, prin întregirea comunităţilor care au fost cândva despărţite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici