Planuri de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris, furate dintr-un tren

O geantă conţinând planuri sensibile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost furată dintr-un tren, în Franţa.

200 afișări
Imaginea articolului Planuri de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris, furate dintr-un tren

Planuri de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris, furate dintr-un tren

Un inginer al primăriei Parisului a pus geanta cu datele sensibile în compartimentul de bagaje de deasupra scaunului său în trenul de la Gare du Nord, notează The Guardian.

În geantă se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate ale poliţiei pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Întrucât trenul său a avut întârziere, inginerul a decis să schimbe trenul, moment în care a descoperit furtul.

O anchetă este în curs de desfăşurare de către poliţia regională de transport.

Primăria Parisului nu a fost în măsură să comenteze incidentul, contactată de AFP.

2.000 de agenţi de poliţie municipală şi aproximativ 35.000 de membri ai personalului de securitate vor fi mobilizaţi în timpul Jocurilor, care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august.

Parisul a fost scena unor atacuri de amploare, cum ar fi cel de la Bataclan în 2015, când extremiştii islamişti au invadat o sală şi au tras în terasele cafenelelor, ucigând 130 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici