Poliţia religioasă saudită caută ursuleţii de pluş roşii de sărbătoarea interzisă a Sf. Valentin

Marţi, florarii şi-au ascuns trandafirii roşii şi magazinele de cadouri ursuleţii roşii de pluş de frica poliţiei religioase care a interzis sărbătorirea Sfântului Valentin în Arabia Saudită, relatează AFP.

455 afișări
Imaginea articolului Poliţia religioasă saudită caută ursuleţii de pluş roşii de sărbătoarea interzisă a Sf. Valentin

Poliţia religioasă saudită caută ursuleţii de pluş roşii de sărbătoarea interzisă a Sf. Valentin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambalajele de cadouri cu inimioare au fost de asemenea retrase de pe standurile regatului ultraconservator.

Din cauza acestor restricţii, preţul trandafirilor roşii a atins marţi 70 de riali pe bucată, de aproape zece ori preţul lor obişnuit, a declarat un florar.

"Afacerile au mers în gol", a remarcat un florar din Ryad, Ershad Hussein, al cărui butic a rămas deschis în timpul zilei.

Un tânăr vindea trandafiri roşii la o intersecţie din Ryad, în timp ce pretindea că se teme de posibile patrule ale poliţiei religioase, conform unui jurnalist AFP.

Muftiul, cea mai înaltă autoritate religioasă, a emis o fatwa (edict religios) care interzice sărbătorirea Sfântului Valentin deoarece este vorba de o sărbătoare "creştină şi păgână".

Ca în fiecare an, Comisia pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciului (poliţia religioasă) urmăreşte tot ce este de culoare roşie în patiserii, florării sau în magazinele de cadouri indiferent dacă este vorba de trandafiri, ciocolată sau animale de pluş din ce în ce mai populare.

Avertizările poliţiei religioase au avut efect asupra unui proprietar al unui lanţ de magazine de flori, care a anunţat că magazinele sale vor fi închise timp de două zile, conform unui site de informaţii local, Sabq,

Acesta a afişat pe faţadele celor opt magazine din Jeddah (vest) şi din provincia Aassir (sud) pancarte care anunţau că "magazinul este închis pentru a boicota erezia" Sfântului Valentin, conform siteului.

În pofida acestor interdicţii, anumiţi tineri nu au ezitat să se afişeze noaptea cu ursuleţi de pluş roşii pe capota maşinii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici