Poliţia spaniolă a destructurat o reţea care folosea practica voodoo pentru a exploata femeile

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a destructurat o reţea de traficanţi de fiinţe umane care folosea ritualuri voodoo şi sacrificii animale pentru a obliga femeile să se prostitueze.

376 afișări
Imaginea articolului Poliţia spaniolă a destructurat o reţea care folosea practica voodoo pentru a exploata femeile

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea care folosea practica voodoo pentru a exploata femeile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a salvat patru femei şi a arestat şase membri ai grupării, relatează portalul TheLocal.es.

Traficanţii le promiteau femeilor din Nigeria locuri de muncă în Spania, doar pentru a le obliga apoi să se prostitueze odată ce erau aduse în locuri precum Lanzarote din Insulele Canare sau Palma de Mallorca în Insulele Baleare.

Traficanţii au supus femeile unor ritualuri voodoo pentru a "garanta că acestea îndeplinesc fiecare solicitare, sub ameninţarea cu moartea lor şi a familiilor lor".

În plus, femeile au fost obligate să îşi asume o datorie de până la 55.000 de euro. "Prin acest ritual, ele au fost nevoite să accepte deplina subordonare şi obedienţă faţă de matroană şi colaboratorii ei până când datoria impusă era plătită", susţine poliţia într-un comunicat.

Traficanţii au căutat minore pentru a obţine "maximum de profit", potrivit poliţiei. Ei au vizat şi femei cu situaţii financiare şi familiale precare, care erau mai uşor de păcălit cu o ofertă de muncă în Europa.

Poliţiştii au început ancheta împotriva reţelei în februarie, după ce au găsit o femeie de origine africană care părea a fi victima unor traficanţi, ceea ce le-a confirmat suspiciunile.

Toţi traficanţii din grupul din Spania au fost arestaţi şi acuzaţi de exploatare sexuală, apartenenţă la o organizaţie criminală, prostituţie forţată şi infracţiuni împotriva drepturilor străinilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici