Poluare la Teheran: Aproximativ 400 de persoane au fost spitalizate

Aproximativ 400 de persoane au fost internate de urgenţă, luni, din cauza problemelor respiratorii şi cardiace la Teheran, generate de nivelul ridicat de poluare, a anunţat marţi agenţia oficială Irna.

154 afișări
Imaginea articolului Poluare la Teheran: Aproximativ 400 de persoane au fost spitalizate

Poluare la Teheran: Aproximativ 400 de persoane au fost spitalizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin "392 de persoane au fost spitalizate luni din cauza unor probleme respiratorii şi cardiace", a declarat Hassan Abbas, un oficial din cadrul serviciului de urgenţă de la Teheran, citat de agenţie.

"Serviciile noastre au efectuat 1.434 de intervenţii externe în cursul zilei de luni", a adăugat el.

El a precizat că aceste cifre sunt cele mai mari înregistrate în ultimele săptămâni, în timp ce capitala şi alte mari oraşe ale ţării, precum Karaj (nord), Ispahan (centru) sau Mashhad (est), se confruntă cu o intensificare a poluării.

Autorităţile iau în calcul chiar închiderea şcolilor şi instaurarea unor restricţii de circulaţie pentru Teheran în cursul zilei de miercuri.

Ele le-au cerut persoanelor bolnave sau în vârstă să evite circulaţia în oraş.

Teheranul este unul dintre oraşele cele mai poluate din lume din cauza automobilelor, al căror număr creşte constant în această capitală cu peste 12 milioane de locuitori, şi a situării sale geografice, la 1.500 de metri altitudine, înconjurat de munţi.

Poluarea a atins nivelul de alertă în pofida punerii în circulaţie a benzinei Euro-4, care ar trebui să fie mai puţin poluantă.

Vârfurile de poluare apar în general iarna din cauza fenomenului de inversiune climatică, aerul rece împiedicând aerul cald, încărcat cu particule, să urce.

În 2012, poluarea a contribuit la moartea prematură a 4.500 de persoane la Teheran şi a aproximativ 80.000 în restul ţării, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici