Pompierii se luptă cu un incendiu scăpat de sub control la un depozit de muniţii din Berlin

Peste 100 de pompieri se luptau joi pentru a stinge un incendiu care a declanşat explozii şi a scăpat de sub control la un depozit de muniţii din vestul Berlinului, au anunţat autorităţile, conform Reuters.

889 afișări
Imaginea articolului Pompierii se luptă cu un incendiu scăpat de sub control la un depozit de muniţii din Berlin

Sursa foto: Twitter

Pompierii au stabilit un perimetru de 1.000 de metri de la centrul incendiului, care, potrivit acestora, s-a extins pe 15.000 de metri pătraţi din Grunewald, o zonă împădurită cu vile de lux şi lacuri de înot, precum şi în depozitul de muniţii.

Pompierii nu au reuşit să ajungă la sursa incendiului din cauza mai multor explozii la locul de depozitare a bombelor.

"Nu există măsuri active de stingere a incendiilor în acest moment", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al pompierilor. "Siguranţa forţelor noastre de intervenţie este pe primul loc".

Serviciul de pompieri a declarat ulterior pe Twitter că a solicitat un elicopter de stingere a incendiilor şi vehicule blindate de la armată pentru a ajuta la combaterea incendiului.

La Berlin se desfăşoară frecvent operaţiuni de dezamorsare a bombelor, deoarece încă se descoperă explozibili din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Situl Grunewald este folosit pentru a dezamorsa astfel de muniţii, precum şi arme şi artificii, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri.

Instalaţia funcţionează din 1950 şi este dotată cu sisteme de alarmă de incendiu şi cu un paravan de protecţie împotriva incendiilor cu o lăţime de câţiva metri, a precizat poliţia pe Twitter. Explozibilii depozitaţi acolo erau stropiţi continuu cu apă.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor a precizat că nicio zonă rezidenţială nu a fost afectată.

Berlinul se confruntă cu un val de căldură. Serviciul meteorologic DWD a prognozat că joi va fi una dintre cele mai călduroase zile ale anului, cu temperaturi care vor atinge între 34 şi 38 de grade Celsius.

De asemenea, Germania se confruntă de mai bine de o săptămână cu incendii de vegetaţie la graniţa cu Republica Cehă.

O duzină de ţări europene au suferit incendii majore în acest an, forţând mii de oameni să plece şi distrugând case şi întreprinderi. Ţări precum Italia, Spania şi Franţa se confruntă în continuare cu un risc extrem de mare de incendii.

Datele publicate joi au arătat că incendiile europene din această vară au ars a doua cea mai mare suprafaţă înregistrată vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici