Pompierii thailandezi se luptă cu un incendiu uriaş care s-a extins pe doi munţi

Pompierii din centrul Thailandei s-au luptat zile întregi cu un incendiu care a cuprins doi munţi şi o parte dintr-un parc forestier.

116 afișări
Imaginea articolului Pompierii thailandezi se luptă cu un incendiu uriaş care s-a extins pe doi munţi

Pompierii thailandezi se luptă cu un incendiu uriaş care s-a extins pe doi munţi

Incendiul a izbucnit pe muntele Khao Chaplu din provincia Nakhon Nayok, la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Bangkok. Autorităţile au spus că focul s-a aprins în timpul unei furtuni cu fulgere marţi şi vânturile puternice au aprins focul, astfel încât s-a extins rapid peste munte.
 
Miercuri, focul s-a reaprins şi s-a extins la muntele vecin Khao Laem, potrivit Departamentului pentru Prevenirea şi Atenuarea Dezastrelor din Thailanda. 
 
Până joi, incendiul s-a extins la barajul Khao Nang, un parc forestier, în timp ce echipele de dezastre şi armata s-au luptat pentru a stinge flăcările, scrie CNN
 
Departamentul de prevenire a dezastrelor a declarat într-o postare pe Facebook joi că trei elicoptere au fost trimise pentru a stinge incendiul, aruncând peste 150.000 de litri de apă peste flăcări.
 
Zonele din apropierea incendiului au fost declarate zone de dezastru şi au fost construite spărturi de incendiu pentru a împiedica răspândirea acestuia în zonele rezidenţiale, a anunţat joi biroul primului ministru thailandez într-un comunicat.
 
Între timp, autospeciale de pompieri şi echipamente de stingere a incendiilor au fost aduse în aşteptare la poalele munţilor în cazul în care incendiul se extinde în satele din apropiere, a spus departamentul de prevenire a dezastrelor.
 
Vineri, la ora locală 9 dimineaţa, incendiul se potolise, potrivit biroului primului ministru. Cu toate acestea, biroul a avertizat că vânturile puternice ar putea reaprinde focul.
 
Deşi autorităţile cred că o furtună cu fulgere a declanşat incendiul, „adevărata cauză a incidentului va fi investigată”, a spus biroul primului ministru.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici