Popularitatea lui Vladimir Putin şi a lui Dmitri Medvedev, în scădere

Cotele popularităţii influentului premier rus Vladimir Putin şi preşedintelui Dmitri Medvedev sunt în scădere, dar au niveluri care se apropie totuşi de 70 la sută, conform unui sondaj al Centrului independent Levada.

28 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Vladimir Putin şi a lui Dmitri Medvedev, în scădere

Popularitatea lui Vladimir Putin şi a lui Dmitri Medvedev, în scădere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea persoanelor intervievate continuă să îl susţină pe Vladimir Putin, dar popularitatea sa (69 la sută) a scăzut cu 9 procente din ianuarie 2010, la nivelul cel mai scăzut din ultimii şase ani, conform studiului realizat în perioada 18 - 21 martie pe un eşantion de 1.600 de persoane, în 130 de localităţi din Rusia.

Cei care dezaprobă politicile promovate de Putin sunt în proporţie de 29 la sută, comparativ cu 21 la sută în ianuarie 2010.

Şi popularitatea preşedintelui Dmitri Medvedev este la cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului său acum trei ani. În martie, 66 la sută dintre persoanele intervievate îl susţineau pe preşedinte, faţă de 75 la sută în ianuarie 2010. Proporţia opozanţilor săi a crescut de la 23 la 32 la sută în aceeaşi perioadă.

Pentru prima dată, ponderea persoanelor care dezaprobă activitatea Guvernului rus (49 la sută) o depăşeşte pe cea a cetăţenilor mulţumiţi de activitatea Executivului (48 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici