Popularitatea preşedintelui Biden s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni

Rata de aprobare publică a politicilor preşedintelui american, Joseph Biden, a atins cel mai înalt nivel din ultimele nouă luni, fiind de 42%, potrivit unui sondaj efectuat de Ipsos/Reuters, informează publicaţia The Hill.

925 afișări
Imaginea articolului Popularitatea preşedintelui Biden s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni

Sursa foto: MediafaxFoto

Popularitatea lui Biden s-a îmbunătăţit uşor faţă de luna februarie, când era la 41%, însă înregistrează o ameliorare semnificativă faţă de vara anului 2022, când scăzuse la 36%.

Potrivit sondajului, difuzat miercuri, 81% dintre alegătorii Partidului Democrat susţin programul preşedintelui Biden de anulare a restanţelor creditelor studenţeşti federale, un plan care este examinat de Curtea Supremă de Justiţie. Doar 29% dintre simpatizanţii Partidului Republican susţin acest program.

Alegătorii republicani cred că Washingtonul ar trebui să aplice măsuri suplimentare de securitate la frontiera sudică, pentru oprirea migraţiei ilegale, în timp ce doar 35% dintre democraţi cred că sunt necesare astfel de acţiuni.

La nivel general, 81% dintre simpatizanţii Partidului Democrat aprobă politicile preşedintelui Biden, ponderea fiind de doar 10% în rândul republicanilor.

Îmbunătăţirea popularităţii preşedintelui Biden intervine în contextul scăderii uşoare a inflaţiei şi pe fondul menţinerii la nivel scăzut a ratei şomajului. Biden, membru al Partidului Democrat, urmează să anunţe curând că va candida pentru un nou mandat de preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici