Populaţia globală se aşteaptă să ajungă la 9,7 miliarde, apoi va începe să scadă până la sfârşitul secolului

Se estimează că populaţia lumii va atinge aproximativ 9,7 miliarde în 2064 înainte de a începe să scadă şi să atingă 8,8 miliarde de oameni în 20100, arată un studiu publicat în The Lancet.

2508 afișări
Imaginea articolului Populaţia globală se aşteaptă să ajungă la 9,7 miliarde, apoi va începe să scadă până la sfârşitul secolului

Populaţia globală se aşteaptă să ajungă la 9,7 miliarde, apoi va începe să scadă până la sfârşitul secolului

O populaţie globală de 8,8 miliarde în 2100 este cu aproximativ două miliarde mai mică decât estimările anterioare şi contrastează cu proiecţiile constante ale ONU de creştere globală continuă.

Oamenii de ştiinţă care au realizat cel mai recent studiu îşi bazează cifrele pe factorii precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor

Se estimează că în 188 din 195 de ţări analizate, se va înregistra o scădere a fertilităţii până în 2100, conform estimărilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la şcoala de medicină a Universităţii din Washington.

De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale.

Studiul sugerează că Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite, China şi India.

În ceea ce priveşte evoluţia populaţiei, în peste 20 de ţări se aşteaptă ca populaţiile lor să se reducă cu mai mult de jumătate până în 2100. Printre acestea se numără Italia, Spania, Japonia şi Thailanda.

China urmează devină cea mai puternică economie din lume în 2035, dar se estimează că, din nou, America va reveni pe primul loc în 2098, datorită aportului imigranţilor, au spus oamenii de ştiinţă.

Richard Horton, redactor şef al The Lancet, a declarat: „Secolul 21 va reprezenta o revoluţie în povestea civilizaţiei umane”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici