Premierul australian: Dispariţia zborului QZ8501 AirAsia nu are nimic în comun cu misterul MH370 - VIDEO

Soarta avionului AirAsia, care efectua zborul QZ8501 şi care a dispărut pe când se afla în spaţiul aerian al Mării Java, nu poate fi asimilată cu dispariţia neexplicată, în mare, a zborului MH370 Malaysia Airlines, a declarat luni premierul australian Tony Abbott.

106 afișări
Imaginea articolului Premierul australian: Dispariţia zborului QZ8501 AirAsia nu are nimic în comun cu misterul MH370 - VIDEO

Premierul australian: Dispariţia zborului QZ8501 AirAsia nu are nimic în comun cu misterul MH370 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Australia conduce căutările în vederea localizării epavei avionului de tip Boeing 777-200 dispărut la 8 martie, la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

"Cred că ar fi o mare eroare să asimilăm ceea ce se întâmplă în acest moment cu cazul MH370", a declarat Abbott pentru postul de radio 2GB din Sydney.

"Cazul MH370, aşa cum stau lucrurile acum, este unul dintre marile mistere ale timpului nostru. Pare că nu există vreun mister în cazul de faţă", a adăugat el.

"Este vorba despre un avion care zbura pe o rută obişnuită, după un program regulat. Pare că s-a confruntat cu nişte condiţii meteorologice execrabile şi c-ar fi pierdut în altitudine", a declarat şeful Executivului australian.

Avionul de tip Airbus A320-220 aparţinând companiei AirAsia a dispărut duminică, cu 155 de pasageri şi un echipaj de şapte persoane, în cursul unui zbor de la Surabaya, de pe Insula indoneziană Java, la Singapore.

Zborul MH370 se presupune că s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în largul coastei aistraliene de vest, după ce s-a abătut de la rută, dintr-un motiv necunoscut, şi a zburat timp de mai multe ore către această zonă.

Căutări aeriene şi maritime intense nu au condus la vreun rezultat, şi nici căutări submarine în zona în care s-ar fi putut prăbuşi, cel mai probabil, avionul.

În ceea ce priveşte căutările Airbusului A320-220 AirAsia, Abbott a declarat că ţara sa se va arăta "cât mai disponibilă posibil" în ajutorarea autorităţilor indoneziene.

Un avion de tip Orion AP-3C aparţinând armatei australiene s-a alăturat luni dimineaţa operaţiunilor de căutare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici