Premierul chinez: Dalai Lama trebuie să renunţe la independenţa Tibetului

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat marţi că Dalai Lama ar trebui să renunţe la independenţă, pentru iniţierea unui dialog între China şi liderul spiritual al tibetanilor.

24 afișări
Imaginea articolului Premierul chinez: Dalai Lama trebuie să renunţe la independenţa Tibetului

Premierul chinez: Dalai Lama trebuie să renunţe la independenţa Tibetului (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Dalai Lama renunţă la independenţă şi recunoaşte că Tibetul este parte inalienabilă a Chinei, ca Taiwanul, atunci uşa noastră este deschisă pentru un dialog cu el", a declarat Wen, într-o conferinţă de presă.

După violenţele de săptămâna trecută din Lhasa, mai mulţi oficiali străini au cerut un dialog între China şi liderul tibetan aflat în exil, unul dintre aceştia fiind secretarul american de Stat Condoleeza Rice.

China, prin intemediul premierului Wen Jiabao, a recunoscut pentru prima dată marţi producerea unor incidente în afara Tibetului, acuzându-l pe Dalai Lama în acest sens.

"Aceste incidente oribile de la Lhasa şi aceste tentative de organizare a aceloraşi incidente în alte regiuni ale Chinei, aceste atacuri din străinătate împotriva misiunilor diplomatice chineze, nu au o legătură cu el?" (Dalai Lama), a declarat el, într-o conferinţă de presă la Beijing.

Manifestaţiile împotriva Chinei produse la Lhasa s-au extins ulterior în alte regiuni, unde trăiesc minorităţi tibetane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici