Premierul danez este în Ucraina / Site-ul Băncii centrale a Danemarcei, atacat de hackeri

Premierul danez, Mette Frederiksen, s-a deplasat luni în Ucraina şi a vizitat oraşul Mikolaiv împreună cu preşedintele Volodimir Zelenski, care a mulţumit Danemarcei pentru asistenţa oferită în contextul invaziei militare ruse, informează agenţia Reuters.

303 afișări
Imaginea articolului Premierul danez este în Ucraina / Site-ul Băncii centrale a Danemarcei, atacat de hackeri

Captură video Zelensky/Facebook

Volodimir Zelenski şi Mette Frederiksen au vizitat un spital în care sunt militari ucraineni răniţi, iar ulterior s-au deplasat în Portul comercial din Mikolaiv.

"Am discutat despre situaţia operaţională din sudul Ucrainei, ca efect al atacurilor cu rachete şi drone lansate de Rusia", a declarat Zelenski, mulţumind Danemarcei pentru sprijinul acordat Ucrainei.

"Sunt sarcini mari în Ucraina, iar Danemarca trebuie să acţioneze pentru a ajuta", a declarat premierul Mette Frederiksen, potrivit postului danez TV2. Premierul Danemarcei a fost însoţit în Ucraina de ministrul danez de Externe, Lars Loekke Rasmussen, şi de cel al Apărării, Jakob Ellemann-Jensen, potrivit site-ului Berlingske.dk.

Luni, site-ul Băncii Naţionale a Danemarcei a fost indisponibil câteva ore din cauza unui atac cibernetic care a coincis cu vizita premierului în Ucraina. Sistemul informatic central al instituţiei nu a fost afectat. Duminică, hackerii au vizat pagina web a Ministerului Apărării de la Copenhaga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici