Premierul Estoniei afirmă că invazia Rusiei în Ucraina trebuie să se încheie cu un eşec ca în Afganistan

Rusia trebuie să se retragă din Ucraina aşa cum a făcut Uniunea Sovietică la finalul anilor 1980, când s-a retras din Afganistan, a declarat luni premierul Estoniei, Kaja Kallas.

407 afișări
Imaginea articolului Premierul Estoniei afirmă că invazia Rusiei în Ucraina trebuie să se încheie cu un eşec ca în Afganistan

Liderul ţării baltice, care se învecinează cu Rusia şi unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei, a indicat că războiul se va încheia atunci când armata rusă se va retrage.

"Războiul se va încheia atunci când Rusia va înţelege că a făcut o greşeală, aşa cum au făcut în Afganistan când s-au retras după 10 ani", a declarat Kallas într-un interviu realizat de POLITICO în timpul Summitului pentru democraţie de la Copenhaga.

Uniunea Sovietică s-a retras din Afganistan între 1988 şi 1989, după aproape un deceniu de lupte, pe fondul unei campanii militare falimentare şi a unei situaţii economice dezastruoase în ţară. 

"Dacă vă gândiţi că totul a început în 2014 (n.r. odată cu anexarea Crimeei de către Rusia), suntem la aproape 10 ani de atunci", a adăugat Kallas.

Liderul estonian a îndemnat ţările UE să continue să susţină Ucraina "pentru a trimite un mesaj Rusiei că nu poate câştiga şi că nici nu pot înfrânge voinţa ucrainenilor''.

Referindu-se la posibilul rol al Chinei în aducerea păcii, Kallas a spus: "Există un agresor şi o victimă aici. A face totul neclar nu este în interesul nimănui. Dar cred că, desigur, este mai bine să avem China de partea noastră. Şi trebuie să lucrăm în acest sens".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici