Premierul israelian, criticat dur după o afirmaţie: "Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, voia să-i expulzeze"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu era vizat miercuri de critici dure, după ce a sugerat marţi că liderul palestinian din al Doilea Război Mondial i-a convins pe nazişti să adopte "soluţia finală" de exterminare a evreilor europeni, relatează AP în pagina electronică.

6957 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian, criticat dur după o afirmaţie: "Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, voia să-i expulzeze"

Premierul israelian, criticat dur după ce a făcut o legătură între palestinieni şi Holocaust (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Experţi în Holocaust denunţă afirmaţiile lui Netanyahu ca inexacte din punct de vedere istoric.

Critici subliniau totodată, miercuri, că această declaraţie a lui Netanyahu echivalează cu o incitare împotriva palestinienilor contemporani, în toiul unui val de tulburări violente şi de tensiuni israeliano-palestiniene.

Netanyahu a spus marţi unui grup de lideri evrei că muftiul Ierusalimului, Haj Amin al-Husseini, un simpatizant al nazismului, l-a convins pe Adolf Hitler să-i distrugă pe evrei.

"Hitler nu voia să-i extermine pe evrei la momentul acela, el voia să-i expulzeze pe evrei", a spus Netanyahu. Când Hitler l-a întrebat pe al-Husseini ce să facă, Netanyahu a spus că muftiul i-ar fi răspuns "arde-i".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici