Premierul nipon va rămâne în funcţie în pofida înfrângerii în alegeri

Premierul japonez Shinzo Abe nu se va retrage din funcţie în pofida înfrângerii zdrobitoare suferite, duminică, în alegerile pentru camera superioară a Parlamentului nipon, a relatat postul public de televiziune NHK.

2 afișări
Imaginea articolului Premierul nipon va rămâne în funcţie în pofida înfrângerii în alegeri

Premierul nipon va rămâne în funcţie în pofida înfrângerii în alegeri

"Aş vrea să demarez imediat reforma în domeniul educaţiei şi să amendez Constituţia", a declarat Abe, citat de NHK.

Coaliţia conservatoare de guvernământ condusă de Abe a pierdut majoritatea în Camera superioară a Parlamentului nipon în alegerile de duminică, potrivit estimărilor avansate de NHK.

Coaliţia va rămâne la putere în pofida acestei înfrângeri datorită controlului exercitat asupra Camerei inferioare mult mai puternice, dar procesul de legiferare va fi mult mai dificil pentru Abe, riscând chiar să paralizeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici