Premierul ungar consideră probabilă o a doua deversare de noroi roşu

O a doua inundaţie cu noroi roşu toxic, după cea care a provocat catastrofa ecologică din 4 octombrie în Ungaria, este "probabilă", a apreciat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban.

50 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar consideră probabilă o a doua deversare de noroi roşu

Premierul ungar consideră probabilă o a doua deversare de noroi roşu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezervorul este atât de distrus, încât este probabil ca acesta să cedeze a doua oară", a declarat el în faţa jurnaliştilor la Ajka, regiunea afectată de dezastru.

"Dacă digul rezervorului cedează, se vor deversa 500.000 de metri cubi. Mai multe fisuri sunt vizibile în partea de nord a rezervorului", a adăugat el.

În legătură cu consecinţele juridice ale catastrofei ecologice, Viktor Orban a afirmat că "va începe o nouă eră şi că lucrurile vor fi gestionate diferit şi vor exista consecinţe".

În zori, după descoperirea riscului unei a doua deversări de noroi toxic, autorităţile au ordonat evacuarea a 800 de locuitori din oraşul Kolontar, deja afectat la 4 octombrie de catastrofă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici