Preşedintele ales al Comisiei Europene avertizează că UE trebuie să se apropie de o zonă sensibilă din Europa, altfel o vor face alţii

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Macedonia de Nord şi Albania au făcut eforturi semnificative pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană şi a adăugat că Blocul comunitar trebuie să încurajeze aderarea statelor din Balcani la UE.

2588 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Comisiei Europene avertizează că UE trebuie să se apropie de o zonă sensibilă din Europa, altfel o vor face alţii

Foto: Hepta

Prin declaraţia de vineri, Ursula von der Leyen a criticat, implicit, decizia Franţei de a-şi folosi dreptul de veto pentru a bloca începerea negocierilor de aderare cu Skopje şi Tirana, potrivit Reuters.

Într-un discurs susţinut la Berlin, unde se află cu ocazia aniversării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, von der Leyen a declarat că este „un interes strategic extrem de important pentru Europa” ca cele două state să aibă în continuare garanţii că vor putea adera la Uniunea Europeană.

„Albania şi Macedonia de Nord au făcut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Voi face tot posibilul pentru a aduce aproape de noi ţările din Balcanii de Vest. Dacă nu o vom face noi, o vor face alţii”, a spus viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

Declaraţia acesteia vine în contextul în care preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut uz de dreptul de veto în privinţa extinderii Uniunii Europene la un summit desfăşurat recent la Bruxelles. El a susţinut la acel moment că procesul de aderare la Blocul comunitar trebuie să fie reformat înainte de a continua cu extinderea Uniunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici