Preşedintele Braziliei, Michel Temer, inculpat pentru luare de mită. Ar fi vorba despre o sumă de peste 10 milioane de dolari

Procurorul General al Brazilei cere incuplarea preşedintelui Michel Temer pentru luare de mită. Acesta este acuzat că ar fi pus la cale o schemă prin urma să obţină mită în valoare totală de 11,5 milioane de dolari de la compania alimentară JBS SA, informează Reuters.

689 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Braziliei, Michel Temer, inculpat pentru luare de mită. Ar fi vorba despre o sumă de peste 10 milioane de dolari

Preşedintele Braziliei, Michel Temer, inculpat pentru luare de mită. În joc ar fi peste 10 milioane de dolari

În documentul trimis Curţii Supreme de procurorul general Rodrigo Janot se afirmă că Temer a păcălit cetăţenii Braziliei.

Potrivit legii, camera inferioară a Congresului brazilian urmează să voteze dacă preşedintele va fi deferit Curţii Supreme.

Membrii coaliţiei lui Temer sunt încrezători că vor strânge suficiente voturi pentru a bloca majoritatea de două-treimi necesară pentru trimiterea în judecată a preşedintelui.

Temer şi avocaţii săi au refuzat să comenteze decizia procurorului, însă preşedintele a susţinut în mod repetat că este nevinovat.

În ultimii ani, anchetatorii au descoperit numeroase cazuri de corupţie la nivel înalt, implicând clasa politică şi mulţi oameni de afaceri. În cele mai multe cazuri este vorba de firme care au plătit mită în valoare totală de câteva miliarde de dolari în schimbul unor contracte avantajoase cu statul şi companiile controlate de stat.

Temer şi o treime din guvernul său, ca de altfel şi patru foşti preşedinţi şi zeci de congresmeni, sunt anchetaţi pentru diverse cazuri de corupţie, iar peste 90 de oficiali de rang înalt au fost deja condamnaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici