Preşedintele chinez a sosit în Olanda, în cadrul primului său turneu european - presă

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit sâmbătă după-amiază pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, în Olanda, în cadrul primului său turneu european, a anunţat agenţia de presă olandeză ANP.

727 afișări
Imaginea articolului Preşedintele chinez a sosit în Olanda, în cadrul primului său turneu european - presă

Regele olandez Willem-Alexander şi preşedintele chinez Xi Jinping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele chinez, care a preluat funcţia în urmă cu un an, era aşteptat la aeroport de către cuplul regal olandez, regele Willem-Alexander şi regina Maxima.

De asemenea, Xi Jinping urmează să se întâlnească cu premierul olandez Mark Rutte.

După Olanda, preşedintele chinez se va deplasa, marţi seara, în Franţa, unde se va întâlni cu omologul său francez, François Hollande, iar vineri, la Berlin, Xi Jinping va discuta cu cancelarul german, Angela Merkel.

Luni şi marţi, după întâlniri bilaterale, Xi Jinping va participa la un summit pe tema securităţii nucleare, la Haga, unde se va întâlni cu omologul său american Barack Obama.

Preşedintele chinez este însoţit de soţia sa, interpreta de muzică tradiţională chineză Peng Liyuan, precum şi de aproximativ 200 oameni de afaceri, care urmează să participe duminică la un forum economic şi să semneze o serie de acorduri comerciale în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici