Preşedintele Franţei va discuta cu Joe Biden despre acordul submarinelor. Emmanuel Macron este nemulţumit că ţara sa a fost exclusă din înţelegere

  • O convorbire dintre cei doi preşedinţi este aşteptată să se întâmple în sămptămâna care urmează
  • Statele Unite vor să încheie cu Australia un acord economic în privinţa distribuirii de submarine
  • Emmanuel Macron s-a arătat vizibil nemulţumit de faptul că Franţa nu a fost consultată
2105 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei va discuta cu Joe Biden despre acordul submarinelor. Emmanuel Macron este nemulţumit că ţara sa a fost exclusă din înţelegere

Sursa foto: Mediafaxfoto

Săptămâna care urmează se vor întâlni la nivel oficial preşedinţii Emmanuel Macron şi Joe Biden pentru a discuta problema acordului submarinelor. Statele Unite vor să parafeze o înţelegere cu Australia pentru distribuirea de submarine, fapt ce a stârnit nemulţumirea Franţei pentru că nu a fost consultată.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal a declarat duminică că Macron va cere „clarificări” din partea lui Biden cu privire la anularea acordului francez cu Australia, relatează The Hill.

"Preşedintele Biden a cerut să vorbească cu preşedintele Republicii şi va avea loc o discuţie telefonică în următoarele zile între preşedintele Macron şi preşedintele Biden", a declarat Attal.

Faptul că Franţa a fost exclusă din acord fără ştirea sa, a determinat guvernul francez să anuleze evenimentele care celebrează relaţiile franco-americane. Într-un act de protest, Macron a rechemat ambasadorii din SUA şi Australia.

Potrivit secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, Australia a decis să renunţe la acordul pe care l-a încheiat în 2016 cu Franţa pentru submarine diesel-electrice şi în schimb a dorit să achiziţioneze unele cu propulsie nucleară.

Australia va achiziţiona cel puţin opt submarine nucleare în acordul trilateral dintre Canberra, Regatul Unit şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici