Preşedintele în funcţie al SUA Barack Obama l-a primit pe preşedintele ales Donald Trump, la Casa Albă - VIDEO

Barack Obama, l-a găzduit pe succesorul său, Donald Trump, la Casa Albă, în cadrul unor discuţii privind tranziţia prezidenţială, informează site-ul postului BBC. Preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, a catalogat drept "excelentă" conversaţia pe care a avut-o în Biroul Oval cu preşedintele-ales, Donald Trump, în timp ce noul lider american s-a declarat "onorat".

7890 afișări
Imaginea articolului Preşedintele în funcţie al SUA Barack Obama l-a primit pe preşedintele ales Donald Trump, la Casa Albă - VIDEO

Întrevedere între Barack Obama şi Donald Trump, la Casa Albă

"Am avut o conversaţie excelentă. Vom face totul pentru ca Donald Trump şi soţia lui să se simtă bineveniţi", a declarat Barack Obama la finalul întâlnirii de la Casa Albă care a durat peste o oră deşi era programată să fie de 30 de minute.

"Au fost abordate o serie de teme importante în materie de politică externă şi internă. Acum vom facem tot ce putem pentru a-l ajuta pe Donald Trump să aibă succes, pentru că, dacă el va reuşi, ţara va reuşi", a precizat preşedintele în funcţie al SUA.

La rândul său, Donald Trump a declarat că a fost "onorat" de întâlnirea cu Barack Obama. "Am discutat despre o serie de situaţii, inclusiv despre unele dificultăţi", a explicat Donald Trump.

"Nu mă mai întâlnisem până acum cu Barack Obama. Am un mare respect. Sunt nerăbdător să am alte întâlniri cu Barack Obama", a subliniat Trump, precizând că nu va ezita să apele la sfaturile preşedintelui actual.

În timp ce Barack Obama a discutat cu Donald Trump, actuala Primă doamnă, Michelle Obama, s-a întâlnit cu Melania Trump. Vicepreşedintele Joseph Biden urmează să se întâlnească peste câteva ore cu Michael Pence, care va prelua funcţia în ianuarie.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a pus sub semnul întrebării cetăţenia americană a lui Barack Obama şi a jurat să-i demonteze politicile administrative.

Barack Obama, la rândul său, l-a catalogat a fi ”necalificat” pentru funcţia de preşedinte, dar a afirmat că-l ”va ajuta să se acomodeze”, în urma înfrângerii lui Hillary Clinton.

Donald Trump a sosit pe aeroportul naţional Reagan, cu avionul său privat.

Barack Obama şi Donald Trump vor apărea împreună în faţa camerelor de filmat după întrevederea privată care va avea loc în Biroul oval.

Câştigătorul alegerilor americane este însoţit de soţia sa, Melania Trump, care va avea la rândul său o întâlnire cu Prima doamnă, Michelle Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici