Preşedintele Interpol, Meng Hongwei, este arestat preventiv în China

Preşedintele Organizaţiei internaţionale a Poliţiei (Interpol), Meng Hongwei, dat dispărut, este arestat preventiv în China, au confirmat duminică autorităţile de la Beijing.

3062 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Interpol, Meng Hongwei, este arestat preventiv în China

Preşedintele Interpol, Meng Hongwei, este arestat preventiv în China

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informaţii cu privire la dispariţia preşedintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine. Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, a cerut "clarificări pe canalele oficiale de la autorităţile chineze privind situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei".

Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie. Nu există detalii despre acuzaţiile care i se aduc.

Surse citate de cotidianul South China Morning Post anunţaseră că preşedintele Interpol a fost reţinut la scurt timp după ce a aterizat în China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici