Preşedintele Republicii Moldova a dispus amplasarea unor panouri anti-unioniste în mai multe oraşe

Preşedintele moldovean Igor Dodon a publicat luni, pe contul de Facebook, câteva fotografii cu panouri publicitare din oraşul Chişinău care afişează sloganul "Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor!", sub semnătura lui Dodon, relatează site-ul deschide.md.

1272 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova a dispus amplasarea unor panouri anti-unioniste în mai multe oraşe

Preşedintele Republicii Moldova a dispus amplasarea unor panouri anti-unioniste în mai multe oraşe

Administraţia prezidenţială de la Chişinău a precizat că panourile făcute la comanda lui Igor Dodon vor fi amplasate la nivel naţional.

"În acest an este ceasul de vârf al unioniştilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraţionale şi întunecate emoţii şi pasiuni. Au devenit foarte perfizi şi agresivi şi, din păcate, multă lume a căzut pradă acestei isterii. Şi multe autorităţi din statul vecin şi-au arătat adevărata faţă şi intenţie. Dar va trece şi această perioadă şi spiritele se vor linişti. Timpul va trata această maladie. Unioniştii vor rămîne doar cu visul nerealizat. Şi cu ruşinea pe viaţă pentru trădarea ţării şi a neamului în care s-au născut", a transmis Dodon.

Preşedintele Republicii Moldova a mai spus că majoritatea cetăţenilor ţării condamnă ferm acţiunile unioniste.

"Majoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova condamnă ferm acţiuni unioniste, distrugătoare de ţară, şi unirea niciodată nu se va produce. Asta este important să înţeleagă toţi cei implicaţi în isteria antistatală. Iar mesajul care a fost lansat la nivel naţional, de pe aceste panouri, ne va aminti că <ce e val ca valul trece>. Iar statul şi poporul moldovenesc vor dăinui", a precizat Igor Dodon pe contul de Facebook.

Peste 100 de localităţi din Republica Moldova au semnat declaraţia simbolică de unire cu România. În acelaşi timp, alte peste o sută de localităţi au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire.

În urma unei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate din Republica Moldova, Igor Dodon a anunţat că se va adresa Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei pentru a afla care este poziţia acestor instituţii faţă de "acţiunile de lichidare a statalităţii Republicii Moldova întreprinse de România".

Preşedintele Republicii Moldova a mai afirmat că, în perioada 24-27 martie, mai multe persoane din România se pregătesc să efectueze acţiuni "destabilizatoare în Republica Moldova".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici