Preşedintele Siriei recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina ca fiind ruseşti

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, care s-a întâlnit miercuri la Kremlin cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi-a reiterat poziţia privind războiul din Ucraina în faţa presei ruse de stat RIA, afirmând că Damascul recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina.

486 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Siriei recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina ca fiind ruseşti

Preşedintele Siriei recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina ca fiind ruseşti

„Eu spun că acestea sunt teritorii ruseşti şi, chiar dacă războiul nu ar fi avut loc, acestea sunt, din punct de vedere istoric, teritorii ruseşti", a declarat Assad pentru RIA.

Ucraina şi Siria au întrerupt legăturile diplomatice vara trecută. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat întreruperea legăturilor cu guvernul lui Assad după ce Damascul a recunoscut independenţa celor două republici separatiste susţinute de Rusia, Doneţk şi Luhansk, situate în regiunea Donbas din estul Ucrainei, potrivit CNN.
 
Luna trecută, Siria a fost prima ţară, după aliatul său apropiat Rusia, care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste şi şi-a declarat intenţia de a stabili relaţii diplomatice cu acestea.
 
În septembrie 2022, Rusia a declarat, de asemenea, anexarea regiunilor Kherson şi Zaporizhzhia, părţi ale acestora fiind ocupate de trupele ruseşti, în dispreţul dreptului internaţional, după aşa-numitele referendumuri din aceste regiuni, care au fost respinse în mod universal ca fiind "imposturi" de către Ucraina şi naţiunile occidentale.
 
Rusia a început o operaţiune militară în Siria pentru a susţine regimul Assad cu şase ani înainte de invazia sa în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici