Preşedintele statului Costa Rica s-a îmbolnăvit de gripă porcină

Preşedintele din Costa Rica, Oscar Arias, laureat al Premiului Nobel şi mediator în criza declanşată în Honduras după lovitura de stat împotriva lui Manuel Zelaya, s-a îmbolnăvit de gripă porcină şi a fost izolat la domiciliul său, a anunţat fratele său, Rodrigo Arias.

13 afișări
Imaginea articolului Preşedintele statului Costa Rica s-a îmbolnăvit de gripă porcină

Preşedintele statului Costa Rica, Oscar Arias (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arias, în vârstă de 67 de ani, va trebui să respecte o perioadă de odihnă de o săptămână la domiciliul său, dar nu îşi va delega puterile preşedintelui Congresului, Francisco Antonio Pacheco, a adăugat el.

"A fost informat după-amiază că a contractat virusul gripei A H1N1", a declarat ministrul Rodrigo Arias. Preşedintele Arias suferă de astm cronic şi a fost supus unor examene medicale după ce a suferit mai multe zile de gripă.

Gripa A H1N1 a provocat moartea a 27 de persoane în Costa Rica, unde sunt peste 800 de bolnavi.

Arias, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1987, pentru acţiunile sale împotriva conflictelor civile din America Centrală, a condus în ultimele săptămâni medierea în Honduras, unde Zelaya a fost înlăturat şi urmărit la 28 iunie de militari şi de fostul preşedinte al Congresului, Roberto Micheletti.

Propunerea sa privind un "Acord de la San Jose", bazat pe revenirea la putere a lui Zelaya în fruntea unui Guvern de uniune naţională şi susţinut de comunitatea internaţională, se loveşte de un refuz persistent al taberei Micheletti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici