Preşedintele Sudanului susţine că ţara sa are nevoie de protecţie în faţa agresivităţii SUA

Liderul de la Khartoum, Omar al-Bashir, aflat în vizită în Rusia, a declarat că Sudanul are nevoie de protecţie în faţa acţiunilor agresive ale Statelor Unite şi afirmă că ţara sa ar putea servi drept o poartă de intrare în Africa pentru Moscova, informează agenţia The Associated Press.

1395 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Sudanului susţine că ţara sa are nevoie de protecţie în faţa agresivităţii SUA

UPDATE:Preşedintele Sudanului susţine că ţara sa are nevoie de protecţie în faţa agresivităţii SUA

Al-Bashir, care s-a întâlnit joi cu omologul său rus, Vladimir Putin, a acuzat Washingtonul de instigare a conflictului din Sudan, adăugând că ţara sa are "nevoie de protecţie în faţa acţiunilor agresive ale SUA".

Regiunea Darfur este încă din 2003 scena unui conflict sângeros între Guvernul sudanez, dominat de etnici arabi, şi triburi non-arabe din această zonă, rebelii acuzând autorităţile de la Khartoum de discriminare. ONU estimează că aproximativ 300.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma conflictului, iar alte 2,7 milioane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Al-Bashir, care a preluat puterea în 1998, în urma unei lovituri de stat militare, se află pe lista de persoane căutate de Curtea Penală Internaţională, fiind acuzat de comiterea de crime împotriva umanităţii, crime de război şi genocid în regiunea Darfur. Procurorii Curţii au emis două mandate de arestare pe numele lui al-Bashir, în 2009 şi 2010.

Întrebat în legătură cu problemele juridice al lui al-Bashir, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia îl consideră drept "preşedintele legitim" al Sudanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici