Preşedintele ucrainean a discutat despre „formula păcii” cu premierul indian

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat despre „formula păcii” cu premierul indian Narendra Modi. Discuţia a avut loc miercuri.

836 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ucrainean a discutat despre „formula păcii” cu premierul indian

Ucraina este „interesată” să întărească legăturile cu India, a declarat Volodimir Zelenski în urma discuţiei cu premierul indian Narendra Modi, potrivit Sky News. Biroul prezidenţial ucrainean a explicat că liderii au discutat despre relaţiile bilaterale, dar şi despre un posibil acord privind încetarea războiului din Ucraina.

Planul de pace al Kievului cere retragerea tuturor trupelor ruse din Ucraina, restabilirea graniţelor şi un proces care să facă Rusia responsabilă pentru acţiunile sale.

„Ucraina este interesată să consolideze relaţiile comerciale şi economice cu India, în special în exporturile agricole, cooperarea în domeniul aviaţiei şi comerţul cu produse farmaceutice şi industriale”, a comunicat Zelenski pe platforma X.

La rândul său, guvernul indian a anunţat că Modi a reiterat „poziţia consecventă a ţării în favoarea dialogului şi a diplomaţiei drept cale de urmat” în războiul din Ucraina. Modi a scris şi el un mesaj pe X, transmiţând „sprijinul consecvent al Indiei pentru toate eforturile pentru pace şi pentru încheierea timpurie a conflictului în curs”.

Narendra Modi a fost unul dintre liderii mondiali care l-au sunat pe Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria în alegerile de săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici