Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, propune organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus luni organizarea de alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care Parlamentul de la Caracas este condus de opoziţie, potrivit Reuters.

1243 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, propune organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, propune organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Opoziţia, condusă de Juan Guaido, a câştigat alegerile parlamentare din 2015, iar propunerea lui Maduro de organizare a unui nou scrutin legislativ este văzută de către analişti ca fiind o încercare a acestuia de a reduce influenţa lui Juan Guaido şi de a recâştiga controlul asupra Parlamentului Venezuelei.

În cazul în care nu ar avea loc alegeri anticipate, următorul scrutin pentru desemnarea membrilor Legislativului de la Caracas ar urma să aibă loc la finalul anului 2020.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat preşedinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro. Statele Unite şi mai multe ţări europene l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, dar Maduro continuă să menţină controlul, cu ajutorul unor aliaţi precum Rusia şi China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici