Preşedinţia franceză: Asasinatul odios al lui Haines arată laşitatea şi abjecţia SI

Preşedinţia franceză a condamnat duminică "asasinatul odios" al ostaticului britanic David Haines, revendicat de către gruparea Statul Islamic (SI), "organizaţia laşităţii şi abjecţiei".

969 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia franceză: Asasinatul odios al lui Haines arată laşitatea şi abjecţia SI

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asasinatul odios al lui David Haines arată încă o dată că (membrii) comunităţii internaţionale trebuie să se mobilizeze împotriva Daesh (acronimul arab al SI), organizaţia laşităţii şi abjecţiei", a apreciat preşedinţia franceză într-un comunicat.

"Franţa îşi exprimă solidaritatea cu familia lui David Gaines şi Marea Britanie", se arată în comunicat.

SI a revendicat sâmbătă decapitarea lui David Haines, în vârstă de 44 de ani, un lucrător umanitar, într-un mesaj video cu asasinarea acestuia, a anunţat centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Este vorba despre a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările jurnaliştilor americani, luaţi ostatici tot în Siria, James Foley şi Steven Sotloff.

În această înregistrare video de două minute şi 27 de secunde, intitulată "Un mesaj către aliaţii Americii", gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak.

Preşedintele francez François Hollande a efectuat vineri o vizită la Bagdad, unde a promis să ajute "şi mai mult (din punct de vedere) militar" Irakul, în cadrul unor eforturi intense vizând înfrângerea jihadiştilor din cadrul SI.

Franţa găzduieşte luni Conferinţa internaţională pe tema "păcii şi securităţii" în Irak şi a luptei împotriva grupării extremiste sunnite în cadrul unei coaliţii care urmează să lupte împotriva SI, care controlează porţiuni vaste din Irak şi Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici