Preţul echipamentelor de protecţie a explodat din cauza pandemiei. Creştere de 1000%

În Statele Unite, costurile echipamentului personal de protecţie sunt drastice şi pot creşte cu peste 1.000% în unele cazuri, pe măsură ce pandemia coronavirusului continuă.

1855 afișări
Imaginea articolului Preţul echipamentelor de protecţie a explodat din cauza pandemiei. Creştere de 1000%

Pretul echipamentelor de protectie a explodat din cauza pandemiei. Crestere de 1000%

Conform CNN, stocul strategic naţional al Guvernului federal aproape s-a golit aproape şi statele au fost nevoite să găsească resurse pentru cumpărarea echipamentelor medicale necesare protecţiei de COVID-19 pe cont propriu.

„Costul continuă să crească, să crească şi să crească, şi nu există niciun sfârşit în vedere. Aveţi o mulţime de lucruri care se întâmplă şi acesta nu este chiar un lucru bun. Concurenţa creşte într-adevăr, la fel şi preţurile în continuare. Acum aceste companii au dreptul de a percepe mai mulţi bani şi de a ghici cine va plăti preţul mai mare", a spus Michael Einhorn, CEO şi preşedintele unui uriaş distribuitor de măşti, mănuşi şi echipamente medicale din New York.
 
Michael Einhorn îşi comandă din China produsele, unde a construit relaţii cu producătorii - dar spune că asta nu mai contează cu noul coronavirus. „Nu mai funcţionează aşa. Oricine doreşte să depună o ofertă. Regalitatea şi relaţiile care există de atâţia ani nu există. Ceea ce contează este acest atotputernic dolar pentru aceşti oameni."
 
Aceste numere arată o imagine mai clară a costurilor pe care statele le-au suportat de săptămâni întregi. De asmenea, lipsa controlului central a dus la creşterea preţurilor. Datele au fost colectate solicitând informaţii despre costuri de la peste 4.000% din clienţii celor două companii, care sunt centre de asistenţă calificată şi centre de asistenţă socială.
 
Costul măştilor N95 a crescut la 5,75 dolari (25 lei şi anume o creştere cu 1,513% , faţă de 0.38 dolari - 1.69 lei), costul mănuşilor a ajuns la 0.06 dolari (30 de bani cu 300% creştere); iar costul costumelor de izolare a crescut de la 0,25 dolari (1 leu) la 5,00 dolari (22 lei, cu o creştere de 2000%), potrivit unui raportul făcut de stocul strategic al Guvernului federal.
 
Scuturile de faţă reutilizabile care au fost odată cu 0,50 dolari (2 lei) sunt acum 4 dolari (18 lei), având o creştere cu 900%, se mai arată în raport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici