Prima ameninţare serioasă din 2020: Coreea de Nord promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite ale Americii. Reacţia lui Donald Trump

Noul an începe într-o notă tensionată după anunţul făcut de Kim Jong Un. Liderul nord-coreean promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite ale Americii.

3452 afișări
Imaginea articolului Prima ameninţare serioasă din 2020: Coreea de Nord promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite ale Americii. Reacţia lui Donald Trump

Prima ameninţare serioasă din 2020: Coreea de Nord promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite ale Americii

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a declarat ca el crede în continuare în voinţa lui Kim Jong Un de a merge pe drumul denuclearizării Coreei de Nord.

"Am semnat un contract care vorbeşte despre denuclearizare. Era prima fază, asta s-a făcut la Singapore. Cred că este un om de cuvânt", a declarat liderul de la Casă Albă potrivit AFP.

Ştirea iniţială:

Kim Jong Un a anunţat că ridică moratoriul asupra testelor nucleare şi testelor cu rachete balistice intercontinentale, informează agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

"Nu avem niciun motiv să continuăm a fi legaţi unilateral prin acest angajament. Lumea va descoperi într-un viitor apropiat o nouă armă strategică pe care o deţine Coreea de Nord", au fost afirmaţiile liderului de la Phenian, preluate de agenţia de stat nord-coreeană.

Declaraţiile lui Kim Jong Un vin în contextul în care Coreea de Nord a efectuat deja şase teste cu rachete nucleare şi după ce, în 2018, liderul nord-coreean afirmase că ţara sa nu mai are nevoie de teste suplimentare cu rachete nucleare şi rachete balistice intercontinentale.

"Nu ne vom vinde niciodată demnitatea", a declarat Kim Jong Un, care a continuat spunând că: "Statele Unite trebuie să plătească preţul suferinţei poporului".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici