Discriminarea pozitivă, o problemă în Franţa. Primăria Parisului, amendată pentru că a angajat prea multe femei

  • Primăria Parisului a fost amendată cu suma de 90.000 de euro
  • Amenda doreşte să echilibreze paritatea la angajare
  • Anne Hidalgo susţine că amenda aceasta este una absurdă
1646 afișări
Imaginea articolului Discriminarea pozitivă, o problemă în Franţa. Primăria Parisului, amendată pentru că a angajat prea multe femei

Discriminarea pozitivă, o problemă în Franţa. Primăria Parisului, amendată pentru că a angajat prea multe femei

Te-ai gândit până acum că dacă eşti femeie îţi va lua funcţia un bărbat? Ei bine lucrurile pot sta şi invers când e vorba de egalitatea sexelor. Primăria Parisului a fost amendată pentru că a pus prea multe femei în funcţii de conducere.

Din cauza angajării a unui număr prea mare a femeilor în funcţii de conducere, Primăria Parisului a fost amandată cu 90.000 de euro.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, spune că amenda aceasta, despre normele naţionale privind paritatea de gen, este una absurdă.

„Această amendă este evident absurdă, nedreaptă, iresponsabilă şi periculoasă. Femeile din Franţa ar trebui promovate cu vigoare, deoarece întârzierea aceasta de promovare este pretutindeni în Franţa şi este foarte mare.

Pentru ca într-o zi să atingem paritatea, trebuie să accelerăm ritmul şi să ne asigurăm că sunt numite mai multe femei decât bărbaţi”, a spus primarul Parisului.

Anne Hidalgo a transmis că va plăti amenda ea însăşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici