Primarul Romei vrea să repatrieze românii care comit infracţiuni

Primarul Romei, Walter Veltroni, este decis să repatrieze românii care comit infracţiuni în capitala Italiei şi cere autorităţilor române şi comunităţii româneşti din Italia să colaboreze pentru că altfel problema va deveni "foarte serioasă".

1 afișare
Imaginea articolului Primarul Romei vrea să repatrieze românii care comit infracţiuni

Primarul Romei vrea să repatrieze românii care comit infracţiuni

"Noi facem o muncă foarte importantă pentru a favoriza repatrierile în România. Acum sunt disponibile 1500 de locuri de muncă la firme româneşti şi italiene. Totuşi, anumite persoane trebuie repatriate. O spun cu multă claritate ambasadorului şi cu multă hotărâre tuturor. Trebuie facilitată repatrierea, acum că sunt condiţiile necesare", a declarat, vineri, primarul Veltroni cotidianului Il Messaggero.

"Vreau să amintesc autorităţilor române că intrarea în Europa implică un grad mai mare de responsabilitate la care sunt chemate. E nevoie de responsabilitatea comunităţii româneşti pentru a asigura repatrierea. Altfel, se va pune o problemă foarte serioasă", a avertizat Veltroni.

Primarul Romei a avut o întâlnire cu prefectul Achille Serra pe tema ultimelor violenţe asupra unor cetăţeni italiani în care agresorii sunt cetăţeni români.

Joi, la Roma au fost arestaţi doi români, Marcel Relu (19 ani) şi un prieten al său minor, ei fiind acuzaţi de tentativă de omor. în data de 17 august, cei doi au bătut un biciclist pentru a-i fura i-podul, victima fiind în prezent în comă în spital. Marţi, regizorul premiat cu Oscar, Giuseppe Tornatore, a fost bătut de doi hoţi, pe care i-ar fi identificat ca fiind români după accent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici