Primele monede britanice care prezintă imaginea regelui Charles / Ce se va întâmplă cu cele peste 27 de miliarde de monede cu imaginea reginei Elisabeta a II-a

Primele monede britanice care prezintă imaginea regelui Charles au fost dezvăluite de Monetăria Regală, portretul noului monarh fiind orientat în direcţia opusă celei a mamei sale, regina Elisabeta, conform tradiţiei, relatează Reuters.

5806 afișări
Imaginea articolului Primele monede britanice care prezintă imaginea regelui Charles / Ce se va întâmplă cu cele peste 27 de miliarde de monede cu imaginea reginei Elisabeta a II-a

Noua imagine va apărea pe monedele de 50 de pence, care vor începe să circule în lunile următoare, precum şi pe o monedă comemorativă de 5 lire, care prezintă, de asemenea, două noi portrete ale Elisabetei pe revers.

De când monarhia a fost restaurată în 1660, în urma republicii de 10 ani a lui Oliver Cromwell, a devenit tradiţional ca monarhul să fie orientat în direcţia opusă faţă de predecesorul său pe monede.

Charles al III-lea a aprobat personal portretul oficial, care îl arată cu faţa spre stânga şi a fost realizat de sculptorul britanic Martin Jennings. Imaginea este înconjurată de o inscripţie în latină care se traduce prin "Regele Charles al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei".

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron. Aproximativ 27 de miliarde de monede cu imaginea ei se află în circulaţie şi vor rămâne mijloc de plată legal pe măsură ce vor fi eliminate treptat în timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici