Prinţul Andrew al Marii Britanii îi aduce un omagiu Reginei: Mami, Mamă, Majestate

Prinţul Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta, i-a adus duminică un omagiu mamei sale, spunând că va preţui pentru totdeauna dragostea, compasiunea, grija şi încrederea ei, scrie Reuters.

1656 afișări
Imaginea articolului Prinţul Andrew al Marii Britanii îi aduce un omagiu Reginei: Mami, Mamă, Majestate

Prinţul Andrew s-a adresat în declaraţia sa folosind apelativele: „Mami, Mamă, Majestate”, reflectând cele trei roluri pe care, potrivit lui, Elisabeta a II-a le-a îndeplinit în timpul domniei sale de 70 de ani.

Andrew, care este şi duce de York, a spus că îi vor lipsi „intuiţia, sfaturile şi umorul” mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

„Mami, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta le voi preţui pentru totdeauna”, a spus el.

Despre Andrew s-a spus că era fiul preferat al Reginei, dar a căzut în dizgraţie, fiind lipsit de titlul de „Alteţă Regală” şi înlăturat de la îndatoririle regale din cauza unui scandal legat de prietenia sa cu finanţistul american Jeffrey Epstein, un infractor sexual condamnat, şi o acuzaţie de agresiune sexuală legată de aceasta.

El nu a fost acuzat de nicio infracţiune penală şi a negat orice abatere.

Prinţul, în vârstă de 62 de ani, a declarat că a constatat că mama sa are „cunoştinţe şi înţelepciune infinită, fără limite”.

„Pe măsură ce cartea noastră de experienţe se închide, o alta se deschide, iar eu te voi ţine pentru totdeauna aproape de inima mea cu cea mai profundă dragoste şi recunoştinţă şi voi păşi cu bucurie în cele ce urmează cu tine ca ghid”.

Elisabeta, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, va fi onorată de zeci de lideri mondiali şi membri ai familiei regale din întreaga lume în cadrul unor funeralii de stat, luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici