Prinţul William mulţumeşte Poloniei pentru generozitatea faţă de ucraineni

Prinţul William al Marii Britanii a adus joi un omagiu polonezilor care şi-au pierdut viaţa în războaiele din trecut şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de această naţiune pentru ceea ce face astăzi pentru a oferi sprijin umanitar şi militar Ucrainei.

314 afișări
Imaginea articolului Prinţul William mulţumeşte Poloniei pentru generozitatea faţă de ucraineni

Vizita moştenitorului tronului în Polonia subliniază sprijinul Marii Britanii atât pentru Ucraina, cât şi pentru Polonia, un aliat aflat în prima linie a eforturilor de a ajuta refugiaţii strămutaţi din cauza războiului şi de a asista armata ucraineană în lupta împotriva invadatorilor, informează AP.

William a depus o coroană de flori în culorile naţionale ale Poloniei, alb şi roşu, la Mormântul Soldatului Necunoscut şi şi-a plecat capul în mod solemn. Memorialul îi onorează pe polonezii care şi-au pierdut viaţa în războaie, inclusiv în cel de-al Doilea Război Mondial, când soldaţii polonezi şi britanici erau aliaţi.

Pe coroana de flori pe care a lăsat-o era scris un bilet: "În memoria celor care au făcut sacrificiul suprem".

Ulterior, el s-a îndreptat spre palatul prezidenţial pentru o întâlnire cu preşedintele Andrzej Duda, care a fost un aliat proeminent al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în urmă cu mai bine de un an. Biroul lui Duda a declarat că discuţiile lor s-au axat pe ajutorul umanitar pentru Ucraina.

"Prinţul de Wales le-a mulţumit polonezilor pentru generozitatea şi ospitalitatea lor", a declarat biroul lui Duda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici