Procesul de corupţie împotriva fostului preşedinte al Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, a început

Procesul în care fostul preşedinte al Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, este acuzat de corupţie, a început marţi la un tribunal din Buenos Aires, potrivit BBC.

724 afișări
Imaginea articolului Procesul de corupţie împotriva fostului preşedinte al Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, a început

Procesul de corupţie împotriva fostului preşedinte al Argentinei, Cristina Kirchner, a început

Cristina Fernández de Kirchner este acuzată că ar fi primit mită de la mai multe companii din domeniul construcţiilor pentru acordarea de contracte publice.

Acest dosar este primul care ajunge în instanţă dintre cele 12 în care Fernández de Kirchner este acuzată de corupţie. Procesul a început la doar câteva zile după ce fostul preşedinte şi-a anunţat candidatura pentru postul de vicepreşedinte în cadrul alegerilor care vor avea loc în octombrie.

Fernández de Kirchner a respins acuzaţiile şi a declarat că procesul este „o perdea de fum” motivată politic. „Procesele trebuie să caute adevărul, dar nu pare că se va întâmpla asta în cazul meu”, a scris ea pe Twitter.

Cristina Fernández de Kirchner, în vârstă de 66 de ani, a fost preşedintele Argentinei în perioada 2007 - 2015. Ea este acuzată în acest dosar că ar fi acordat în perioada în care ar fi fost în funcţie contracte preferenţiale către mai multe firme, printre care şi compania unui om de afaceri, Lazaro Baez, pentru construirea unor şosele în provincia Santa Cruz.

Ea a spus pe Twitter că procesul împotriva ei are loc „pentru a le distrage atenţia argentinienilor de la situaţia dramatică în care se află ţara şi cetăţenii ei”, făcând referire la economia fragilă a ţării sud-americane. „Este un nou act de persecuţie, cu un singur obiectiv: trimiterea unui fost preşedinte, care se opune actualei guvernări, în boxa acuzaţilor în timpul unei campanii pentru alegerile prezidenţiale”, a scris aceasta.

Kirchner a fost obligată să fie prezentă în cadrul primului termen în acest dosar, însă va avea dreptul să fie reprezentată de un avocat în cadrul următoarelor termene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici