Procuratura din Singapore pregăteşte 13 capete de acuzare împotriva lui Silviu Ionescu

Procuratura din Singapore a pregătit 13 capete de acuzare împotriva fostului însărcinat cu afaceri al României în această ţară, Silviu Ionescu, găsit responsabil de două accidente în decembrie, soldate cu moartea unei persoane şi rănirea altor două, relatează The Straits Times, în ediţia online.

26 afișări
Imaginea articolului Procuratura din Singapore pregăteşte 13 capete de acuzare împotriva lui Silviu Ionescu

Procuratura din Singapore pregăteşte 13 capete de acuzare împotriva lui Silviu Ionescu (Imagine: Straits Times/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe din Singapore, acuzaţiile includ provocarea decesului prin conducere imprudentă, provocare de răni grave prin acte pripite şi refuzul de a opri, de a ajuta sau de a accepta un raport al poliţiei după accidente.

Totodată, ministerul l-a convocat pe ambasadorul român în Singapore, Aurelian Neagu, cu sediul la Tokyo, pentru o întâlnire, săptămâna viitoare, în vederea discutării acuzaţiilor.

Ceea ce va urma însă după anunţarea acestor acuzaţii este neclar, potrivit avocaţilor contactaţi de The Straits Times. Aceştia susţin că Ionescu ar trebui să fie în Singapore pentru a răspunde acuzaţiilor. El se bucură însă de imunitate diplomatică, iar România nu a oferit indicii că i-ar ridica această imunitate, conchide publicaţia citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici