Procuratura olandeză a anunţat că nu va cere extrădarea românilor arestaţi pentru furtul de tablouri

Cei trei bărbaţi arestaţi în România în legătură cu furtul a şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, anul trecut, vor fi judecaţi acasă, procuratura olandeză anunţând că nu va încerca să obţină extrădarea.

167 afișări
Imaginea articolului Procuratura olandeză a anunţat că nu va cere extrădarea românilor arestaţi pentru furtul de tablouri

Procuratura olandeză a anunţat că nu va cere extrădarea românilor arestaţi pentru furtul de tablouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procuratura olandeză a anunţat că nu va încerca să obţină extrădarea celor trei în Olanda pentru a fi judecaţi, fără să ofere un motiv, potrivit postului de televiziune NOS, relatează site-ul Dutch New.nl.  Poliţia olandeză a efectuat o vizită în România, unde i-a interogat pe cei trei.

Însă românca în vârstă de 19 ani arestată în Olanda în legătură cu furtul va fi judecată în această ţară.

Şapte picturi, inclusiv tablouri semnate de Matisse şi Picasso, au fost furate de la muzeul din Rotterdam pe 16 octombrie. Niciuna dintre aceste lucrări valoroase nu a fost recuperată, iar mama unuia dintre bărbaţii arestaţi a declarat pentru un post local românesc că a distrus două dintre picturi pentru a îl ajuta pe fiul ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici