Procurorii italieni cer, în apel, închisoarea pe viaţă pentru Romulus Mailat

Procurorii italieni contestă, în apel, sentinţa de condamnare la 29 de ani de închisoare a românului Nicolae Romulus Mailat, cerând detenţie pe viaţă în cazul uciderii Giovannei Reggiani, relatează pagina online a agenţiei APcom.

10 afișări
Imaginea articolului Procurorii italieni cer, în apel, închisoarea pe viaţă pentru Romulus Mailat

Procurorii italieni cer, în apel, închisoarea pe viaţă pentru Romulus Mailat

Giovanna Reggiani, în vârstă de 47 de ani, a fost agresată în apropierea gării Tor di Quinto din Roma la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat într-un şanţ. Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la 29 octombrie 2008 la 29 de ani de închisoare pentru agresarea şi uciderea Giovannei Reggiani.

În raportul de motivare a sentinţei, Curtea cu Juri din Roma a explicat: "Observând violenţa şi cruzimea unui atac comis împotriva unei femei fără apărare şi la un moment dat chiar fără suflare, Curtea nu poate să nu remarce că atât crima, cât şi agresarea sexuală - limitată la dezbrăcarea parţială şi la atingeri - au avut doi factori adiacenţi: starea de ebrietate a inculpatului şi rezistenţa fermă a victimei. În lipsa acestor factori, infracţiunea ar fi avut consecinţe mai puţin grave".

Însă procurorii Maria Bice Barborini şi Giovanni Ferrara susţin, în cererea de contestare a sentinţei, că atitudinea agresivă a românului nu avea legătură cu comportamentul victimei. În plus, conform procurorilor, starea de ebrietate ar trebui considerată drept o circumstanţă agravantă.

"Justiţia nu a avut curajul să admită lipsa de validitate a probelor prezentate de procurori", declară, în schimb, avocatul românului, Piero Piccinini. "Aici nu doar că un om nevinovat se află în închisoare, dar există riscul ca adevăratul criminal să nu fie găsit niciodată", argumentează Piccinini.

Citeşte şi:

Nicolae Romulus Mailat, condamnat la 29 de ani de detenţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici