Procurorul special Robert Mueller se va întâlni cu membrii Comisiei juridice din Senatul SUA, pentru a garanta că ancheta subcomisiei nu interferează cu investigaţia lui Muelle

Procurorul special Robert Mueller va purta discuţii săptămâna aceasta cu membrii Comisiei juridice din Senatul SUA, pentru a se asigura că nu există niciun conflict între ancheta privind posibile legături ale echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia şi verificările Comisiei, notează Reuters.

118 afișări
Imaginea articolului Procurorul special Robert Mueller se va întâlni cu membrii Comisiei juridice din Senatul SUA, pentru a garanta că ancheta subcomisiei nu interferează cu investigaţia lui Muelle

Procurorul special Robert Mueller se va întâlni cu membrii Comisiei juridice din Senatul SUA

Potrivit unor consilieri din Congresul Statelor Unite, Robert Mueller se va întâlni miercuri cu preşedintele Comisiei, republicanul Charles Grassley, şi cu democrata Dianne Feinstein.

La discuţii vor participa şi senatorii Lindsey Graham (republican) şi Sheldon Whitehouse (democrat), preşedintele şi vicepreşedintele subcomisiei pentru crimă, terorism, securitate internă şi investigaţii din Congresul SUA.

Subcomisia din Senatul american verifică datele prezentate de către agenţiile de informaţii din SUA, potrivit cărora Rusia a desfăşurat o campanie de influenţare menită să-i crească şansele lui Donald Trump de a câştiga alegerile prezidenţiale din 2016.

Discuţiile dintre Robert Mueller şi membrii Comisiei juridice din Senat se vor concentra pe garantarea faptului că ancheta subcomisiei nu interferează cu investigaţia lui Mueller, potrivit surselor. Robert Mueller a refuzat confirmarea acestor informaţii.

Robert Mueller este aşteptat să se întâlnească în această săptămână şi cu membri ai Comisiei de informaţii din Camera Reprezentanţilor, pentru o discuţie similară.

Fost director al FBI în perioada 2001-2013, Robert Mueller a fost numit de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, să conducă ancheta în privinţa ingerenţelor Rusiei în campania electorală americană.

Potrivit unor informaţii publicate de cotidianul The Washington Post, procurorul special Robert Mueller îl investighează pe Donald Trump pentru posibila obstrucţionare a justiţiei. Donald Trump şi-a atras critici pentru că l-a demis pe directorul FBI James Comey în timp ce acesta coordona ancheta privind contactele unor apropiaţi ai lui Donald Trump cu oficiali ruşi. În cursul audierilor în Congres, James Comey a declarat că Donald Trump i-a cerut să abandoneze ancheta care îl viza pe fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn, demis pentru că i-ar fi ascuns vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre contacte cu oficiali ruşi.

Preşedintele american Donald Trump a declarat ulterior că investigaţia care îl vizează privind demiterea directorului FBI James Comey este efectuată de către persoana care i-a recomandat să ia această decizie, procurorul special Robert Mueller.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici