Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs - VIDEO

Prompterul preşedintelui american, Barack Obama, care pronunţa luni un discurs televizat asupra planului de relansare economică, s-a desprins şi a căzut pe podea spărgându-se în bucăţi, relatează postul de televiziune Fox News în pagina electronică.

160 afișări
Imaginea articolului Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs - VIDEO

Prompterul lui Barack Obama s-a spart în mijlocul unui discurs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căderea obiectului l-a surprins pe Obama, care foloseşte prompterul pentru majoritatea discursurilor sale şi chiar pentru declaraţii scurte. Ecranul de sticlă pe care era afişat discursul său a căzut pe podeaua din sala de auditoriu din Eisenhauer Executive Office Buildings, o clădire masivă care face parte din complexul Casei Albe.

"O, Dumnezeule", a exclamat preşedintele. "Îmi cer scuze pentru asta, oameni buni", a spus el.

Cei din audienţă, oficiali din cadrul administraţiei, primari şi experţi în politici urbane, au râs, în timp ce Obama a revenit la textul său. Pentru a-şi încheia declaraţiile de 11 minute, prin care a făcut apel la o nouă politică privind oraşele şi zonele metropolitane, acesta a folosit notele şi ecranul prompterului rămas.

Obama a fost criticat pentru că se bazează prea mult pe prompterul său pentru afirmaţii de rutină, motiv pentru care numele acestui dispozitiv a devenit TOTUS.

Vicepreşedintele Joe Biden a avut parte recent de o experienţă neplăcută similară, în timp ce susţinea un discurs în Colorado Springs, promperul său fiind trântit de o rafală de vânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici