Proprietarul unei bănci ucrainene o dă în judecată pe Timoşenko

Dmytro Firtash, proprietarul Nadra Bank, va intenta un proces la un tribunal britanic împotriva premierului ucrainean, Iulia Timoşenko, după acuzaţiile acesteia privind speculaţii cu valută, relatează agenţia Interfax Ukraine
, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Proprietarul unei bănci ucrainene o dă în judecată pe Timoşenko

Proprietarul unei bănci ucrainene o dă în judecată pe Timoşenko (Imagine: flickr.com)

Timoşenko a cerut săptămâna trecută Parchetului General şi Camerei de audit să inspecteze operaţiunile băncii Nadra Bank din Kiev şi ale altor bănci comerciale, despre care susţine că ar fi implicate în speculaţii cu valută, cu sprijinul Băncii Naţionale.

"Când premierul face asemenea acuzaţii, nu am nici un drept să tac. Nadra este cea de-a cincea bancă a ţării şi a treia după dimensiunea reţelei sale. Este o bancă pentru oameni şi este important să lucreze normal", a declarat Firtash, într-un interviu difuzat de postul Inter TV.

"Nici un oficial din această ţară nu a răspuns vreodată pentru faptele sale în ultimii 16 ani. Vreau ca acesta să fie un exemplu şi un răspuns clar pentru toţi", a adăugat omul de afaceri ucrainean.

Întrebat de ce grupul său a achiziţionat o bancă, Firtash a răspuns că investeşte mult în ţară, pe care nu intenţionează să o părăsească, şi a înţeles că sistemul bancar are nevoie de sprijin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici