Protest al femeilor musulmane la Washington faţă de discriminarea pe criterii de gen

Câteva femei musulmane au riscat să fie arestate, duminică, pentru că au vrut să se roage în sala principală, destinată bărbaţilor, a Centrului Islamic din Washington, cea mai mare moschee din capitala SUA.

153 afișări
Imaginea articolului Protest al femeilor musulmane la Washington faţă de discriminarea pe criterii de gen

Protest al femeilor musulmane la Washington faţă de discriminarea pe criterii de gen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem să dărâmăm barierele şi ca femeile să se poată ruga în spatele bărbaţilor în sala principală", explică Fatima Thompson, o musulmană americană convertită de 18 ani.

"Suntem împotriva segregării pe criterii de gen. Nu este un lucru normal şi nu reflectă societatea noastră", adaugă Thompson, însoţită de alte cinci femei.

Este a doua oară când aceste femei încearcă să se roage în sala principală a moscheii din Washington. În februarie, aproximativ 20 de femei au participat la această acţiune.

Imamul care oficia rugăciunea a suspendat puţin timp serviciul până când poliţia a intervenit pentru evacuarea femeilor.

"În Indonezia, de unde vin eu, femeile se pot ruga în aceeaşi sală cu bărbaţii", afirmă una dintre femei.

Imamul, care a preferat să păstreze anonimatul, a denunţat persoanele care nu respectă legea. "Este dezgustător. Dacă sunt musulmane, trebuie să respecte regulile", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici