Protest împotriva poluării. Elevii ocupă şcoli şi universităţi din toată Europa

22 de universităţi au fost închise ca parte a campaniei împotriva poluării mediului cu combustibilii fosili.

356 afișări
Imaginea articolului Protest împotriva poluării. Elevii ocupă şcoli şi universităţi din toată Europa

Hepta

Un val de proteste studenţeşti a închis şcoli şi universităţi din Europa, ca parte a unei campanii a tinerilor  împotriva inacţiunii în privinţa schimbărilor climatice. 

22 de şcoli şi universităţi europene au fost închise după ce s-au baricadat tineri activişti în interiorul lor. 

În Germania, au fost ocupate universităţi din Wolfenbüttel, Magdeburg, Münster, Bielefeld, Regensburg, Bremen şi Berlin de către activişti. 

În Spania, studenţii s-au baricadat în Universitatea Autonomă din Barcelona, fiind anulate toate cursurile.  În schimb, au fost organizate cursuri despre criza climatică.

În Belgia, 40 de studenţi au ocupat Universitatea din Gent.

În Republica Cehă, aproximativ 100 de studenţi şi-au făcut tabăra în faţa ministerului Comerţului şi Industriei. În Marea Britanie, studenţii au ocupat universităţile din Leeds, Exeter şi Falmouth.

Cele mai radicale acţiuni au avut loc în Lisabona, Portugalia, unde tinerii au ocupat şapte şcoli şi două universităţi.

Joi, elevii ocupanţi au forţat un liceu să rămână închis pentru a treia zi, în timp ce studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii din Lisabona s-au baricadat în biroul decanului.

„Încetaţi cu combustibilii fosili, ocupaţi! Ocupaţii în loc de greve. Distrugeţi economia fosilă în loc să „ascultaţi ştiinţa”. Sfârşitul petrolului: Ocupă universităţile! Reaprinde focul mişcării de tineret pentru climă, văzută ultima dată în 2019”, îşi exprimă manifestul activiştii pentru mediu. 

50 de şcoli şi universităţi ocupate între septembrie şi decembrie anul trecut au fost închise, iar trei diintre ele au fost evacuate în mod violent de poliţişti, transmite The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici