Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt un spectacol la festivalul de operă Glyndebourne

Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt un spectacol în timpul festivalului de operă Glyndebourne din East Sussex, lansând tunuri cu sclipici şi suflând în claxoane.

146 afișări
Imaginea articolului Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt un spectacol la festivalul de operă Glyndebourne

Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt un spectacol la festivalul de operă Glyndebourne

Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 17:30, în timpul unei reprezentaţii a operei Dialogues des Carmélites de Francis Poulenc, în cadrul festivalului de lângă Lewes. Spectacolul s-a reluat după o întârziere de aproximativ 20 de minute.
 
Un purtător de cuvânt de la Glyndebourne a declarat că incidentul a fost raportat oficial la poliţie, dar că ofiţerii nu se aflau la faţa locului şi că nu au fost făcute arestări.
 
Scena a fost eliberată, iar plasatorii i-au escortat paşnic pe cei trei protestatari din teatru în decurs de un minut, a precizat aceasta. Publicul a rămas înăuntru şi a fost informat periodic.
 
"Ne pare foarte rău pentru toţi cei a căror vizită la Glyndebourne a fost afectată de acţiunea de protest de astăzi", a declarat purtătoarea de cuvânt pentru BBC.
 
"Prioritatea noastră cea mai mare a fost siguranţa şi securitatea tuturor celor prezenţi la faţa locului şi dorim să mulţumim personalului şi artiştilor noştri, al căror răspuns calm şi profesionist a făcut ca toată lumea să fie în siguranţă, iar întreruperile să fie minime."
 
Just Stop Oil a postat imagini video ale protestului pe reţelele de socializare şi a scris pe Twitter: "Trei susţinători Just Stop Oil au întrerupt pentru scurt timp festivalul de operă @glyndebourne cu vechea ştire că noul petrol şi gazele naturale sunt incompatibile cu un viitor locuibil şi că guvernul nostru vrea oricum să meargă mai departe cu ele. Tunuri cu sclipici şi claxoane de aer au fost declanşate în timpul 'Dialogues des Carmelites', o operă care prezintă numeroase personaje condamnate la moarte. Vă sună cunoscut? Suntem în criză de timp. Acţionaţi cu Just Stop Oil."
 
Anterior, joi, mai mult de o duzină de protestatari Just Stop Oil au fost arestaţi în timpul unor marşuri lente prin Londra, în condiţiile în care noua legislaţie a intrat în vigoare, oferind poliţiştilor puteri mai mari pentru a interveni şi a preveni perturbările.
 
Cincizeci şi patru de susţinători, din patru grupuri, au mărşăluit pe A406 la Hanger Lane, în vestul Londrei, şi la Battersea Bridge, în sudul Londrei.
 
Nouă dintre activişti au fost arestaţi de poliţie după ce au refuzat să se conformeze unui ordin în temeiul secţiunii 12, care impune condiţii pentru proteste dacă se consideră că acestea provoacă "perturbări grave".
 
Marşurile au continuat mai târziu pe podul Vauxhall, unde poliţia a arestat alte şapte persoane pentru aceeaşi infracţiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici